Om mig

Jeg hedder Mette Tillge og er 55 år.

Jeg er godkendt af Aalborg Kommune som privat børnepasser.

Oprindelig har jeg arbejdet på kontor i 18 år, men for mig er arbejdet som dagplejer verdens bedste job.

Jeg har 12 års erfaring som dagplejer.

Jeg brænder for at give jeres barn en tryg og hyggelig hverdag hos mig, imens I er på arbejde.

Mette

Godkendt af Aalborg Kommune

Jeg er godkendt af Aalborg Kommune som privat børnepasser i henhold til Dagtilbudslovens paragraf 78.

To gange om året får jeg tilsyn fra Aalborg Kommune.

Jeg har også flere kurser, bl.a. Børns kompetenceudvikling 0-5 år, Samspil og relationer i pædagogisk arbejde og Kroppen på Toppen i Dagplejen. Desuden har jeg godkendt kursus fra Røde Kors i førstehjælp til småbørn.

Min familie

Privat er jeg gift med Hans Henrik på 56 år, og sammen har vi to børn: David på 22 år og Emma på 17 år.

Desuden har vi vores kælne og godmodige kat. Katten er ikke sammen med børnene om dagen.

Min historie

Jeg har 12 års erfaring som dagplejer, heraf de 6 år som kommunal dagplejer, og jeg har også arbejdet i dagpleje-gæstehus, børnehave og DUS.

Oprindelig er jeg uddannet kontorassistent og har arbejdet på kontor i 18 år, men for mig er arbejdet som dagplejer verdens bedste job.

Min idé om at starte som dagplejer spirede første gang, da min egen dreng David startede i dagpleje. Selvom han i dag er 22 år, husker jeg stadig, som var det i går hans fortvivlelse, da jeg den første dag hos dagplejeren skulle gå fra ham. Jeg kan se hans fortvivlede blik for mig og husker, at jeg skulle koncentrere mig rigtig meget om at smile og se glad ud, imens jeg vinkede og fortalte, at jeg kom igen og hentede ham.

Mine bekymringer blev dog hurtigt gjort til skamme. Dagplejeren var rigtig god til at give min søn tryghed og nærhed, så han blev efter kort tid tryg og rigtig glad for at være hos hende.

Jeg beundrede min søns dagplejer og tænkte, at sådan en dagplejer ville jeg også gerne være. Som en mor, der selv har prøvet at aflevere mit barn til en dagplejer for første gang, ved jeg, hvordan det føles og hvor svært det er at være mor eller far i den situation.

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at jeres barn får så blid og rolig en start som mulig, for så kan I forældre også være rolige.

Tryghed og ro før aktiviteter

Nøgleordet for mig er tryghed. Jeg vil gøre alt for, at jeres barn bliver trygt hos mig. Det vil jeg gøre ved at vise barnet, at jeg er rolig og tålmodig.

Når et barn starter hos mig i dagpleje, er det vigtigt for mig, at vi har tid og ro til at lære hinanden at kende.

Hvis barnet er utrygt, skal vi ikke lave alle mulige aktiviteter, da det vil stresse barnet. Vi skal være sammen i fred og ro. Måske skal vi bare sammen kigge i bøger eller på legetøj og snakke lidt om det.

Når barnet er faldet til hos mig, kan vi begynde at lave nogle sjove aktiviteter sammen.